עדה היועצת שלי

עדה היועצת שלי

סדרת סרטונים העוסקת בסוגיות פסיכולוגיות תוך התייחסות לארועים אקטואלים בחיינו.
הסרטונים מסבירים את המצב ונותנים הצעות יעילות להתמודדות ולהצלחה.

אנשים שלא אוהבים להתחפש

עדה היועצת שלי מדברת על תחפושות ועל הקושי להתחפש.

 

לפורים יש מוניטין של חג נהדר ובצדק. חלק משמעותי של החג הוא התחפושות. אך מה קורה עם מי שדווקא ההתחפשות עצמה, לא רק שאינה משמחת אותו/ה אלא להיפך. 
מסתבר, שיש לא מעט אנשים כאלה. זהו נושא שכמעט ולא מדברים בו. בחגיגות של תחפושות מנסים לשדל את אלו שהגיעו לא מחופשים לשים על עצמם איפוא או אביזרי תחפושת. כלומר, החברה לא ממש מקבלת את הבחירה של מי שלא התחפש כבחירה מודעת ומנסה לשנות לו את החלטתו/ה. 
בסרטון, אדון בסיבות שבגללן אנשים לא אוהבים להתחפש. יש כמה דברים שחשוב מאוד לדעת. אנשים רבים שאינם אוהבים להתחפש מרגישים הרגשת אי נוחות (כמעט ריגשי אשמה) סביב אי רצונם זה. אין סיבה לרגשות אלו. מותר ולגיטימי לא התחפש. אפשר וכדאי להינות מכל הפעילויות שפורים מציע גם מבלי להתחפש. 

נגן וידאו
נגן וידאו

שיטה להצלחה בהתמודדות עם קשיים

עדה היועצת שלי מציעה דרך יעילה להתמודדות עם קשיים.

לכולנו יש קשיים. לעיתים אנחנו מאתרים אותם. השאלה שעולה היא מה עושים עם קשיים אלה? בסרטון הצעה להתמודדות עם הקשיים.

אחת השיטות היעילות להתמודד עם הקשיים שלנו, היא להעזר בכוחות שיש לנו ולרתום אותם לטובת התמודדות עם הקושי. הסרטון מציע בה תוכלו לאתר את הכוחות שלכם, ולדעת איך לגייס אותם לחהתודדות עם הקושי שיש לכם.
מומלץ להסתכל בסרטון בנחת, ולעצור מפעם לפעם. הסיבה להמלצה זו מובאת מפני שהתוכנית המוצעת מאוד עמוסה ומפורטת אך שווה את המאמץ כי היא מאוד יעילה

אוטיזם

עדה היועצת שלי מדברת בנושא אוטיסטים.

הסרטון מסביר על הרצף האוטיסטי תגובות אופיניות לאוטיסטים והיחס של החברה

בסרטון יופיעו דוגמאות לתגובות הנשענות על ההצגה "אחרי החגים" שדנה בהשתלבות של אוטיסטים בחברה גם מי שלא צפה בהצגה יוכל להפיק וללמוד מהדוגמאות

נגן וידאו
נגן וידאו

מנגנוני הגנה
התנהגות לא צפויה

עדה היועצת שלי מדברת #19
אחרי שציפינו לחזרה לשגרה, עברו שבועיים והמציאות של חזרה לשגרה נראית שונה מהדימיון והמחשבה בה דימיינו את החזרה

כאשר המציאות שונה ממה שחשבנו וממה שרצינו, נכנסים לפעולה מנגנונים טבעיים שקימיים אצלנו. זה קיים אצל כולנו וכדאי להכיר מנגנונים אלו ולהבין התנהגויות לא צפויות אצלנו ואצל אחרים הסובבים אותנו. סרטון זה מסביר התנהגויות לא צפויות שנראות בכיתות בבתי הספר השונים כשבועים אחרי החזרה לשגרה אחרי הקורונה.

אזור הנוחות שלנו

עדה היועצת שלי מדברת #18
הקורונה הוציאה את כולנו באחת משגרת חיינו. נכפו עלינו מציאויות בלתי אפשריות. 

המושגים ריחוק חברתי ובידוד שעד לא מזמן היו סוגים של ענישה חברתית הפכו לדבר שבשגרה. והנה היגיע היום הגדול והתחלנו לחזור לסוג של שגרה שהייתה לנו. הדבר המפתיע שהרבה אנשים הרגישו שהם לא ממש שמחים. חלק מהאנשים שלא שמחו התאכזבו מעצמם. איך ייתכן שמגיע הדבר שכולם כל כך מחכים לו והם, איך לומר לא מאושרים מכך. מצד שני גם המצב של השארות בבית לא טוב להם. זהו מצב מאוד מבלבל. הסרטון מתאר את המצב ומסביר מדוע תחושות אלה צפויות. מדוע ולמה הן מגיעות. ומהו "אזור הנוחות" וכיצד הוא קשורות לרגשות אלה. הסרטון מסביר מה ניתן לעשות ומה כדאי לעשות כדי לשנות רגשות אלה ולחזור לשגרה בהצלחה. 

נגן וידאו
נגן וידאו

חוזרים או לא לביה"ס
איך מתמודדים

עדה היועצת שלי מדברת #17
ההחלטה אם חוזרים או פותחים מקומות שונים השתנתה במהירות. מצב זה יצר תחושות מאוד מבלבלות ולא פשוטות להתמודדות.

אלו תנאים קשים עבורנו. הסרטון מדבר על כך שגם בטבע יש תנאים הנראים לעיתים בלתי אפשריים. דוגמא לכך הוא צמח המלוח. אך כמו בטבע המלוח מוצא פתרונות יעילים. כך גם אנחנו נתמודד עם המציאות הלא נוחה ויש כאן גם רעיונות להתמודדות יעילה

עצה מהעץ

עדה היועצת שלי מדברת #16
ט"ו בשבט מזמן לנו מחשבות על עצים. השוואת העץ לאדם מוכרת וידועה. "צדיק כתמר יפרח", "כי האדם עץ השדה" ועוד… בסרטון זה ישנה השוואה והעץ נותן עצותיו לנו לפי חלקי העץ השונים.

ברכה לשנה האזרחית החדשה – צלצול בדלת

עדה היועצת שלי מדברת #15
בסרטון זה יש ברכה לשנה  האזרחית החדשה. הברכה מובאת באמצעות שיר "צלצול בדלת" מאת עדה שרון בהשראת שירו של נעם חורב.

מה מגלה המסכה

עדה היועצת שלי מדברת #14
מושג המסכה מוכר לנו בהקשרים שונים. הביטוי מסכה משמש לנו כמטאפורה. בשימוש יומיומי,  אנו משתמשים במילה מסכה כרעיון לכך שאנו מסתירים רגשות. 

המסכה מסתירה את הרגשות האמיתיים ובאמצעות המסכה אנו מחצינים את רגשותינו בהבעות עם רגש לא אמיתי. לכך אנחנו קוראים לשים מסכה.  נוכל לשמוע אדם שמתאר תקופה קשה בחייו, תקופה שבה הסתיר את רגשותיו, ואומר משהו ברוח הדברים הבאים: "הרגשתי נורא. בכיתי בלילות. אבל בבוקר קמתי, שמתי מסכה של חיוך על הפנים, ואף אחד לא ידע". אומרים על המסכה שהיא מסתירה אך בעצם ההסתרה היא גם מגלה. היא מגלה איך אנחנו רוצים שיראו אותנו.,  היא מגלה בכך שאנחנו מודים , אפילו אם זה רק בפני עצמנו, מה אנחנו רוצים להסתיר. בתקופת הקורונה המסכה קיבלה בנוסף, משמעות קונקרטית ,כי היא מגנה עלינו מפני נגיפים. מעניין לראות איך עטיית המסכה  גרמה  לנו לשינוי התנהגותי אצלנו , כיחידים וכחברה. אורח החיים בתקופת הקורונה ,שחייב בידוד חברתי הביא לירידה במפלס הפוזות שאנשים עושים.  זאת, בשילוב עטיית המסכה ההתנהגות השתנתה. הסרטון מסביר את התהליכים  האישיים והחברתיים שעברנו, ומראה  מהו הרווח המשני מהקורונה בנושא זה.