הבין שאין חדש תחת השמש והוא לא קהלת כי אם אסימוב, שהבין את נפש האדם.
אסימוב היה סופר מדע בדיוני. אחד הסיפורים שכתב היה "איזה כיף היה להם". הסיפור נכתב בתחילת שנות השישים והוא מפתיע במידת הנבואה שבו. היכולות של אסימוב לחזות את העתיד נובעות מהבנתו את נפש האדם ואת הצרכים האנושיים שיש לבני אנוש.
תקופת הקורונה אילצה אותנו להתרגל ללמידה מרחוק, סוג של עתידנית. המציאות שכולנו הינו בה דומה מאוד למציאות (הנבואה) שתיאר אסימוב לפני מעל חמישים שנה. הרגשות וההתמודדות שחווינו מתוארות על ידי אסימוב. לכן בחרתי את הסיפור.
ערכים #8
הסרטון בוחן את הערכים המופיעים בסיפור. הערכים הם הערכים המוכרים לנו מהעבר ומההווה.
גברת ממסד #7
הסרטון מציג את אמה של מרג'י. גם כאן נראה שהערכים שהאם מחזיקה בהם מוכרים לנו. חוסר ההבנה של האם לליבה של ביתה אף הוא מוכר לנו במקרים מסוימים בעולמינו שלנו.
מרג'י המתוקה #6
הסרטון מציג את דמותה של הילדה מרג'י. צרכיה הרגשיים של הילדה מוכרים לנו מעולמינו למרות שינויי הזמן, נפש האדם נשארת נאמנה לעצמה.
מי אתה אדון מפקח #5
הסרטון דן בדמותו של המפקח. הצרכים למימוש התפקיד החינוכי נשמרים גם במציאות עתידית. ישנה גם ביקורת חברתית על תפקידים ותארים.
מה הזמן מספר לנו #4
איך יראה העתיד? האם יהיה בית ספר, האם יהיו כיתות לימוד? – אסימוב חושב שלא. האם יהיה מורה אנושי והאם המורה התחליפי טוב? אסימוב חושב שלא. האם מערכות היחסים שלנו יהיו דומות להיום? אסימוב חושב שכן.